Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Josefine Pietersma-Wijnacker

Senior Application Consultant & Scrum Master

“Als een ‘Sherlock Holmes’ het beste antwoord vinden”

“Sinds oktober 2016 werk ik bij Stater. Toen ik de vacature zag, was ik direct enthousiast. Ik was op zoek naar meer inhoudelijke uitdaging. Mijn functie is tweeledig. Enerzijds faciliteer ik als Scrum Master mijn team in de Scrummethode. En anderzijds werk ik als Senior Application Consultant: ik analyseer vragen vanuit (veranderende) wet- en regelgeving en vind de beste oplossing.”

Actuele wet- en regelgeving

Mijn team zorgt ervoor dat alle klanten voldoen aan actuele wet- en regelgeving. Dit is een omvangrijke uitdaging, want we hebben veel verschillende klanten. We beheren zo’n 1,3 miljoen hypotheken voor meer dan 40 hypotheekverstrekkers. Elke klant heeft zijn eigen beleid, die eigenheid wil je inpassen in de standaard van Stater. Ook wordt onze manier van werken steeds digitaler: voor de consument, voor de hypotheekverstrekker en ook voor onze collega’s bij Operations.

Innovatieve oplossingen

Het mooiste onderdeel van mijn werk vind ik om in dit speelveld als een ‘Sherlock Holmes’ op zoek te gaan naar het beste antwoord op gecompliceerde vragen. Om verschillende puzzelstukjes te combineren tot een oplossing. Stater heeft een enorm complexe IT-omgeving, maar dit maakt mijn werk juist zo interessant. Door nieuwe vragen op te pakken, leer je continu en kom je tot innovatieve oplossingen. Voor speurneuzen is Stater dé plek om te werken.”