Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Laurens Bezemer

Continuous Improvement (CI) Expert

“Het geeft energie om met een groep aan de slag te gaan”

“Als student maakte ik al kennis met werken bij Stater, ik had een bijbaan binnen de operatie. Tijdens mijn afstuderen kon ik bij Stater aan de slag in een project voor ‘Anders Samenwerken’, onze variant op Het Nieuwe Werken. Dankzij dit project leerde ik een groot deel van de organisatie kennen. Ook werd ik enthousiast om na mijn studie bij Stater te werken. Ik kon aan de slag in een mooie functie als CI Expert, waarbij ik de ruimte kreeg om me via opleidingen door te ontwikkelen.

‘Lean’ betekent ‘logisch’

Mijn huidige functie als ‘Continuous Improvement Expert’ klinkt gaaf en het werk is dat ook zeker. Ik werk met teams binnen Stater aan lean verbeterprojecten. Workshops geven, teams coachen, processen optimaliseren en blijven verbeteren. Veel mensen denken bij lean aan besparen, maar dit is slechts één van de mogelijke gevolgen. Als je gaat voor een kwalitatief werkproces waar klanten én medewerkers blij van worden, dan volgt kostenbesparing vaak vanzelf als logisch gevolg. In mijn ogen betekent ‘lean’ werken daarom niets anders dan ‘logisch’ werken.

Ik help collega’s vérder

Het geven van trainingen en workshops vind ik het mooiste onderdeel van mijn vak. Het geeft me energie om met een groep mensen aan de slag te gaan. En door collega’s te helpen om meer lean te werken, draag ik bij aan hun succes. Dit geeft mij op mijn beurt weer een goed gevoel: ik help collega’s vérder. Stater is een grote organisatie, die verander je niet van de ene op de andere dag. Maar samen zijn we bereid om vooruit te kijken – en te investeren in kwaliteit.”