Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Mart-Jan Venderbos

Business Information Consultant

“Business en IT: twee werelden begrijpen”

“Na mijn opleiding Personeel en Arbeid ben ik een aantal jaren terug geswitcht naar IT. Sinds april 2017 werk ik als Business Information Consultant bij Stater. In deze functie richt ik me m.b.t. klantbediening op het managen van de Business Information (BI) dienstverlening van Stater. Recent heb ik besloten om over te stappen naar een van de projectteams. Technische oplossingen bouwen, dat spreekt me aan!

Complexe informatieaanvragen

Onze afdeling is verantwoordelijk voor alle informatiedienstverlening van Stater. Dit betekent dat we dagelijks rapportages ontwikkelen en versturen. Daarnaast zijn we betrokken bij alle projecten met een data- of rapportageaspect. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering van poststromen. Voor zo’n project leveren wij rapportages van alle brieven die uit naam van de hypotheekverstrekker verstuurd worden naar consumenten – en hoe die brieven onze processen doorlopen. Van invoering in het internationale Stater Hypotheek Systeem (iSHS) tot het uitingendomein en de printstraat.

De afdeling Finance & Risk vormt het eerste aanspreekpunt wanneer een hypotheekverstrekker een rapportage wil ontvangen over het gebruik van hun klantenportal of informatie wil ontvangen om efficiënter te werken. Het gaat hierbij vaak om complexe informatieaanvragen, waarbij wij worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden die inzichten bieden.

Snijvlak van Business en IT

In mijn werk opereer ik op het snijvlak van Business en IT. Dit betekent dat ik beide werelden moet begrijpen. Ik analyseer de achterliggende data én de klantvraag. Op onze afdeling staan vragen als ‘Hoe vertalen we wensen vanuit de Business naar de beste IT-oplossing?’ en ‘Welke informatie voegt bij deze aanvragen de meeste waarde toe?’ centraal. Deze vraagstukken maken ons werk ontzettend interessant! De ideale collega? Voor mij is dat een communicatievaardig iemand die goed is met computers.”