Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Renate Klein

Business Consultant

“Stater wil vooruit, ook dit jaar gaan we mooie stappen zetten”

“Sinds 2016 werk ik bij Stater als Business Consultant in het team Innovatie & Digitalisering. Ons team vormt de motor van innovatie binnen Stater. Als ik interessante ontwikkelingen signaleer, bespreek ik deze met het team. Gaat het om concrete verbeterpunten, zoals de digitale handtekening, dan gaan we hiermee direct aan de slag. Bij langetermijnontwikkelingen voor Stater organiseer ik bijvoorbeeld brainstormsessies met collega’s of klanten.

Strategisch én praktisch

Het leukste aan mijn functie vind ik dat deze tegelijk heel strategisch én praktisch is. Aan de ene kant volg ik actuele ontwikkelingen, spar ik hierover met collega’s en klanten en geef ik bijvoorbeeld workshops. Ik krijg volop de ruimte om de markt te verkennen en events te bezoeken. De blockchain, PSD2 en instant payments zijn thema’s die wij op dit moment breder onderzoeken. Aan de andere kant gaat het ook om heel concrete vragen als: hoe kunnen we het aantal bezoekers op onze online portals verhogen? We voeren dan bijvoorbeeld een usability- en gebruikersonderzoek uit.

Continu innoveren

Stater wil vooruit en doorlopend innoveren in de gehele keten: van de consument tot de notaris. Ook dit jaar gaan we mooie stappen zetten. We digitaliseren de poststromen verder en stellen onze portals als app beschikbaar. Ook gaan we onze diensten via services beschikbaar maken voor de hypotheekverstrekker zelf. Want ook ‘delen’ is een thema van deze tijd. Ik kijk ernaar uit om hieraan bij te dragen.”