Software Deverloper

30 Mei 2022 4 min read

Wat zeg je wanneer iemand vraagt wat je nu precies doet?

“Ik heb een voorliefde voor cijfers, maar ben ook graag betrokken bij het verhaal achter de cijfers. Ik leg makkelijk verbanden tussen diverse zaken en denk altijd na over hoe processen beter kunnen”.

DE FUNCTIE

Als Senior Medewerker Reporting voor cluster Hypotheken, richt je je voornamelijk op de coördinatie van zowel de medewerkers als de werkzaamheden binnen het team. Je bent veel in contact met onze klanten over de reguliere zaken en neemt deel aan projecten met betrekking tot grootboekadministratie en het betaalproces.

Belangrijk onderdeel van het werken bij Reporting is de maandafsluiting, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de complexere geldgever rapportages. Bij de maandafsluiting wordt extra inzet van het team verlangd, wat vertaald kan worden naar zo’n 4 tot 8 overuren per maand. Jouw senioriteit komt terug in het waarborgen van je eigen kwaliteit en de kwaliteit van het team. Er is ruimte voor verbetering en vernieuwing. Met jouw kennis pak je deze uitdaging graag met beide handen aan.

Onderstaand samengevat jouw taken:

Coördineren van het cluster Hypotheken, zowel mens als taak;

Opstellen en aanleveren rapportages en overzichten in maandafsluiting;

Specialist inzake de dagtaken op gebied van betalingen en grootboekcontroles;

Specialist inzake de maandelijkse rapportages voor onze geldgevers;

Diverse (interne en externe) klant overleggen, zowel periodiek als ad hoc, inzake grootboekadministratie en het betaalproces;

Aanspreekpunt van onze in- en externe klanten m.b.t. grootboekadministratie en betaalproces;

Verbeteren en vernieuwen van de verschillende bestaande en nog in te richten processen.

HET PROFIEL

Jij gaat elke dag met plezier naar je werk omdat je blij wordt van bijdragen aan een optimale vorm van financiële administratie. Jij hebt dan ook je sporen verdiend binnen de financiële dienstverlening en wil dit nu overdragen om zo zelf een stap vooruit te maken. Je bent iemand die op zoek gaat naar de vraag achter de vraag. Jij drukt niet zomaar op een knopje, je wil de processen begrijpen en verbeteren zodat je steeds meer je managerial kant kan laten zien en minder inhoudelijk hoeft bezig te zijn. Vrienden/collega’s omschrijven jou als analytisch, proactief en vernieuwend, want jij weet in elke situatie het verschil te maken. Communicatief schakel je makkelijk op diverse niveaus.

Daarnaast ben je:

Een teamplayer, collegiaal en werk je gestructureerd en secuur;

Een harde, slimme werker;

Analytisch, je hebt ervaring om zelfstandig rapportages toe te lichten, onder meer aan de klant;

Een gevorderde gebruiker van Microsoft Excel, ervaring met Business Object en/of Unit4 UBW is een absolute pré;

Bekend zijn met de financiële wereld en kennis van hypotheekprocessen is een grote pré;

Iemand met een HBO werkniveau.

DE ORGANISATIE

Het team Reporting opereert binnen de nieuwe data organisatie binnen Finance & Risk (& Data) en is verantwoordelijk voor het beheren van rekeningen van geldgevers. Dit betekent het tijdig en adequaat verzorgen en beheren van het (dagelijkse) betalingsverkeer met betrekking tot in- en uitgaande betalingen van Stater klanten (variërend van 40-850 miljoen per dag) conform SLA en Stater richtlijnen en procedures. Vanzelfsprekend willen onze geldverstrekkers over deze belangrijke activiteiten rapportages ontvangen.

Het team is georganiseerd naar clusters: Hypotheken, ca. 4 FTE en Verzekeren, ca 7 FTE. Voor aandachtsgebied hypotheken zoeken we een senior medewerker. Als senior medewerker rapporteer je aan de teamlead Reporting.

HET AANBOD

Alle ruimte om je te blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen;

Een bruto jaarsalaris tot € 55.000, – op basis van een 40-urige werkweek inclusief ons persoonlijk duurzaam inzetbaarheidsbudget, waarmee je flexibel jouw eigen arbeidsvoorwaarden kunt bepalen. Je kunt het budget bijvoorbeeld inzetten om te genieten van extra vrije dagen of het fiscaal voordelig volgen van een opleiding of het kopen van een fiets;

NS Business card of een reiskostenvergoeding;

Thuiswerkvergoeding;

Een goede pensioenregeling.

Wij bieden je een uitdagende functie in een complexe omgeving. Hierin kun je je talenten kwijt en is er veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

Deze vacature bij Stater kan jouw nieuwe baan worden: solliciteer direct via onderstaande button.

Goed om te weten: Wanneer je komt werken bij Stater, wordt van je verwacht dat je binnen drie maanden na indiensttreding de bankierseed aflegt. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang op de procedure.